Hersenbrekers podcast, bas den blaauwen, raoul eggen en helen verwaart

De Hersenbrekers podcast

Waar Helen, Bas en Raoul praten over hoe je grip krijgt op jouw onbewuste gedrag

naar de nieuwste podcast

Jij hebt geluk!

Je vindt hier namelijk de leukste podcast, waarin je leert hoe jij bewuster jouw gedrag kan sturen.


Vind je het fijner om het onderweg te luisteren, ga dan snel naar jouw favoriete podcast platform en abonneer je daar om ervoor te zorgen dat je altijd de laatste podcast direct kan beluisteren.

Luister de podcast op YoutTube
Luister de podcast op Spotify
Luister de podcast op iTunes
Hersenbrekers podcast luisteren op google podcasts
“Wilde even melden dat ik nu 2 van de podcasts heb geluisterd en het top vind wat jullie neerzetten!”
Menno Pater

35. Loslaten Special

Met:Jan Bommerez


Jan Bommerez is bestseller-auteur van verschillende boeken over onder andere 'flow' en 'loslaten'.


Met zijn nieuwe cursus 'leren loslaten' leert hij jou hoe jij beter kan loslaten. Of moeten we zeggen 'stoppen met vasthouden?'


Wat maakt dat we vasthouden en hoe werkt dat in je zenuwstelsel? Wat als je blijft vasthouden?Zink even weg in de mooie woorden van Jan Bommerez die het je allemaal uitlegt in deze nieuwe hersenbrekers podcast.Wat ga jij als eerste loslaten?kijk op www.lerenloslaten.com en gebruik de kortingscode 'hersenbrekers25' zodat je 25,- kunt vasthouden.Veel plezier!

34. Doelen halen Special

Met: Tom van Ruiten

We kennen allemaal de term SMART wel,

dat staat voor Specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdsgebonden.

Maar is dit nou wel écht de beste manier om doelen te stellen en te halen?


Tom is geboren in Tanzania, verhuisd naar Nederland, later weer terug gegaan naar Tanzania, heeft daar een hotel opgezet en gerunt en is nu weer in Nederland, bij ons in de zolderstudio om te vertellen hoe hij zijn doelen stelt en haalt zodat jij er van kan leren.

33. Waarom iedereen bevestiging nodig heeft (écht waar!)

Heb jij steeds maar bevestiging nodig van anderen? Of noemen mensen jou eigenwijs omdat je zelf goed bepaald hoe jij dingen wil doen?


De Hersenbrekers hebben het in deze podcast aflevering over een van onze interne filters, welke er voor zorgt dat we bevestiging vragen voor keuzes die we maken. En ontdek wat jouw natuurlijke voorkeur hier in is.


 Meer weten? Of wil je ons  live zien tijdens een te gekke training? check dan de website. www.hersenbrekers.com

32. Negatieve gedachten over jezelf

In deze aflevering hebben Bas en Raoul het over een onderwerp uit hun cursus '30 dagen ik'.

Namelijk: negatieve gedachten over jezelf.


Waarom doen we het en misschien nog beter... hoe kom je er vanaf?


We geven je voorbeelden en praktische tips waar je direct al iets mee kunt!


Doe de IK-test en schijf jezelf in voor 30 dagen ik voor meer van dit én meer verdieping zodat het bij jou ook echt kan veranderen als je dat wilt.

31. wat als je nog maar een paar jaar te leven hebt?

Met: Anjo Snijders


Wat als je weet dat je nog maar een paar jaar te leven hebt. Zou je bij de pakken neer gaan zitten? Of zou je juist een drive voelen om iets te doen? Misschien mag het er allebei wel zijn. En wat als je jonge kinderen hebt? Hoe leg je het hen uit?


Vraag je eens af wat er nou werkelijk belangrijk is op dat moment. Of als je de kans hebt; vraag het aan iemand die in deze situatie zit! Daarom hebben Bas en Raoul de mobiele studio (die we niet hebben) meegenomen en zijn we op pad gegaan. Hierdoor wijkt de geluidskwaliteit af van wat jullie van ons gewend zijn, maar de boodschap is er niet minder om.


In deze bijzondere podcast zijn Bas en Raoul namelijk te gast bij Anjo Snijder. Anjo bevindt zich in een vergevorderd stadium van de spierziekte ALS.


Wil je weten hoe je Bas en Raoul stil krijgt, dan is dit je kans! Met open mond hebben we zitten luisteren naar hoe Anjo nu in het leven staat en welke mindset hij heeft weten te bereiken. ''Daar kunnen wij als millennials nog wat van leren'' zei Bas achteraf tegen Raoul.


Luister & kijk mee naar deze ALS special van Hersenbrekers en hoor wat er werkelijk toe doet van iemand die het écht kan weten.


Wij willen Anjo ontzettend bedanken voor dit eye-opening interview en inkijkje in dit laatste deel van zijn leven.


Anjo heeft samen met zijn vrouw Sasha een manier bedacht om op een helpende manier aan kinderen uit te leggen wat ALS is en doet. Een supergaaf concept in de vorm van een animatiefilm over het robotje Luka, waarvan langzaam de lampjes uit gaan.


Wil je helpen om Anjo en Sasha dit te laten realiseren? Leer over het project en doneer via hun website:

https://alsrobotluka.nl/ Alle hulp is welkom. Kun je op dit moment niet doneren maar wil je wel helpen? Deel de website/ de podcast zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen helpen en de film gerealiseerd kan worden.

30. Een principekwestie

'Ik doe het uit principe altijd zo', Of ‘Uit principe doe ik dit niet'


We kennen allemaal wel een principieel persoon of misschien heb je zelf wel principes waar jij jezelf aan vasthoudt in het leven.


Principes zijn er om ons in eerste instantie te helpen, maar blijven ze dat doen? En hoe diep zijn ze met ons verweven? Wat voor principes zijn er? En waarom maken we ze?  

Wat een vragen allemaal!


Bas wilde uit principe nooit katten. En nu heeft hij katten. (1-0 voor zijn vrouw).


Heeft hij nu zichzelf verloochend? Of is er iets anders gaande?  

Bas stelde dan ook vraag; Wat zijn principes nou eigenlijk?  


Luister mee hoe Bas, Helen en Raoul samen sparren over principes en leer hoeveel impact principes kunnen hebben op alles wat we doen.  


*deze podcast stond al een poosje klaar, daarom kan de geluidskwaliteit iets afwijken van het huidige standaard. Ook grappig: Bas is hier nog kaal. Check het hiernaast! Als je er toch bent, abboneer jezelf dan meteen even op ons kanaal, daar help je ons ontzettend mee!


Geluidsopschoning en beeldmontage; Job Fisser van De podcast Engineer.

29. Gaan met die banaan!
Maar hoe dan?

Met: Nelleke Baldé


Ken je dat? Je droomt van een groter doel in je leven zoals een huisje in het buitenland, het lopen van een marathon, een super strak lijf hebben, een wereldreis maken of je droombaan. En dat je dan steeds weer tegen jezelf zegt '' dat kan toch niet'' of ''dat is niet voor mij weggelegd''. Of misschien zijn er juist wel anderen in jouw omgeving die dat tegen jou zeggen.


Grotere doelen nastreven en daar keihard voor gaan, dat is Nelleke Baldé ten voeten uit. Daarom hebben we haar gevraagd om eens te komen vertellen over hoe zij dat doet.


Er was namelijk ooit een arts die zei dat Nelleke nooit meer zou hardlopen. Nu traint ze dagelijks voor de Iron man, heeft ze haar eigen huis gebouwd en een drive waar je u tegen zegt!


Wat Nelleke ook bedenkt, ze gaat ervoor! Dus luister mee met Raoul, Helen en Nelleke en ontdek dat andere mensen niet kunnen bepalen wat jij wel of niet kan. En misschien ontdek je ook wel hoe jij, net als Nelleke, ook je dromen waar kan maken!


Geluid en montage - Job Fisser van De Podcast Engineer

28. Lekker druk hoofd! ADHD special 

Met: Nirma Haggenburg


Ken je dat liedje van de Efteling? 
Je hebt dat vast weleens in je hoofd gehad de hele dag. Doe dat x3, versnel het liedje een beetje en zet het volume nog een beetje hoger. Probeer nu te focussen op iets wat je saai vindt en misschien dat je dan in buurt komt van een ADHD brein๐Ÿ™ƒ.


Bas is al Jaren ADHD coach en wilde er graag eens een special over maken samen met Helen. En dat natuurlijk op onze eigen gezellige manier met een hele leuke gast. Namelijk Nirma Haggenburg van de podcast ADHDDingen. (@adhddingen) Zij komt lekker met ons meekletsen over wat was het ook alweer? ..... Oja! ADHD!๐ŸŽ‰


Wat gebeurt er als je 3 ADHD breinen bij elkaar zet? Ontdek dit en vele andere mooie inzichten in deze nieuwe podcast.
P.s. heb je nu dat liedje in je hoofd? Wij wel!


Geluids- en beeldmontage: Job Fisser van De podcast engineer (@depodcastengineer)

27. Doen wat je wilt doen

Met: Marco Martens


Je kent het wel, je wilt het anders. En misschien heb je zelfs al een gevoel bij wat je dan wil. Dan heb je ergens een keuze te maken en een stap te nemen.


Maar HOE dan?


In deze podcast gaan Raoul en Bas lekker bomen met Marco, want Marco heeft net als wij zo'n stap genomen en doet nu wat hij het liefste doet! Heel veel toffe dingen!


Hoe is Marco van leerkracht naar voorstellingen maken, liedjes spelen, improviseren, voordragen en een eigen stichting gegaan?

Is het allemaal echt rozengeur en maneschijn?

En hoe heeft Marco doormiddel van een vogel en een tak het zelfvertrouwen gekregen om deze stap te zetten?


Luister mee en doe ideeën op die jou weleens een stap verder kunnen helpen!


Geluid en montage - Job Fisser van De podcast engineer

26. Schuldgevoelloos ontspannen

Je ploft zo heerlijk op de bank neer, voetjes gaan omhoog en je hebt een lekker drankje binnen handbereik. Tijd om even lekker te ontspannen. Heerlijk in dat boek duiken, die serie verder kijken of je favoriete podcast beluisteren. 

Het begint heel fijn, maar al na een paar minuten komt dat stemmetje omhoog: “Kan je je tijd niet nuttiger gebruiken?” “Je zou eigenlijk deze taakjes ook nog moeten doen” “Zou je niet weer eens gaan sporten”


Echt lekker ontspannen zit er niet meer in en als je klaar bent met ‘ontspannen’ voel je je niet zo ontspannen als dat je verwacht had. Sterker nog; misschien wel een beetje schuldig, omdat je niet ‘nuttig’ bezig bent geweest.


Dit heeft een luisteraar ook en die vroeg zich af of wij daar een keertje onze hersens over wilden breken. 


Dat wilden wij natuurlijk wel.


Wil jij ook weten hoe het komt dat je dat schuldgevoel kan hebben bij ontspannen en wat je kan doen om echt even lekker te niksen?


Luister dan naar deze podcast van Bas, Helen en Raoul van de Hersenbrekers en ontdek het geheim van niksen.

Met hartelijke groei,

Hersenbrekers


Geluids en beeldmontage:Job Fisser van The podcast engineer

25. Niet niet denken, niet niet doen

Volgens Bas zou dit weleens de meest waardevolle podcast kunnen zijn tot nu toe van Hersenbrekers!


Wist je dat het veel voorkomt dat bij van die kleine ongelukjes, zoals tegen een paaltje rijden, mensen vooral bezig zijn met niet tegen het paaltje aanrijden? En waarom willen we doen wat we niet mogen? En hoe komt het nou datals je tegen een kind zegt wat ze niet mogen, ze nog steeds niet doen wat je wil?

Vind je deze tekst ook nét niet? Wij ook!:)


Misschien ken je het wel, je loopt met een te vol glas water en denkt 'niet morsen!' Om vervolgens toch te morsen.

Of misschien dat je tegen je partner zegt dat ze jouw chips niet op mag eten, is het toch op als je thuiskomt.

Of je kunt ontzettend goed bedenken wat je allemaal niet wil, maar weet niet wat je dan wél wil.


Wat is er toch met dat woordje 'niet' en hoe komt het nou dat 'niet' eigenlijk niet voor ons werkt?

En hoe weet je nou wat je wél wil in plaats van wat je níet wil.


Hier gaan Bas, Helen en Raoul hun hersenen weer eens flink over breken!  


Dus luister, kijk mee en leer hoe jij gerichter kunt gaan leven!


Geluid en montage - Job Fisser van The podcast engineer

24. Perfectionisme Special.

Met: Nancy Vijverberg


‘Perfectie bestaat niet’ ‘het hoeft niet perfect’ en ‘een voldoende is ook voldoende’. Ergens weten we het wel, en toch blijkt er zoiets te bestaan als perfectionisme. Bij sommige mensen is het nooit goed genoeg en bij anderen geldt het alleen bij bepaalde onderwerpen.


Je kent dit vast wel: 

Je hebt een 7 gehaald en je denkt: ‘het had een 8 kunnen zijn, wat heb ik niet goed gedaan?’ -of- ‘Ik heb alles wat ik wil in deze baan, maar ik moet hogerop komen!‘

Dat wat je doet nooit echt af voelt omdat je constant aan het verbeteren bent. 


Het streven naar perfectie. Wat is het, waarom doen we het en wat helpt?

Natuurlijk gaan wij onze hersenen hier weer eens flink over breken!

En dat doen we samen met Nancy!


Dus luister of kijk mee! 

En ontdek hoe jij, net als Raoul in deze aflevering, hier direct meer rust kan ervaren!


We zijn te volgen op vrijwel alle podcast platforms!


Met hartelijke groet,

Hersenbrekers


Gast: Nancy Vijverberg van Buro Vijverberg

Geluids en beeldmontage:Job Fisser van The podcast engineer

23. De vrijheid van zekerheid

Je kent het wel, je wil een stap zetten naar een andere baan maar zomaar weggaan dat voelt lastig want dan valt er een stuk zekerheid weg.

Of je wil een opleiding afmaken die je niet leuk vindt omdat je dan meer zekerheid hebt. Je wil een wereldreis maken, maar dan heb je geen baan. Je wil op avontuur, maar wel zeker weten dat je kunt eten en onderdak hebt.


De hele dag zijn we bezig met het balanceren van een zekere mate van vrijheid en zekerheid. Het zijn 2 'human needs' die vaak lijnrecht tegenover elkaar lijken te staan.


En wat toevallig! In deze aflevering van Hersenbrekers gaan Bas, Helen en Raoul het hier over hebben!


Geluid en montage: Job Fisser - De podcastengineer

22. Wat je zegt ben je zelluf!

Zei jij dit vroeger ook weleens?

Je had meer gelijk dan je dacht!


Onbewust projecteren we van alles van onszelf op de buitenwereld, onze kinderen, partners, vrienden, ouders, noem maar op.

Superfijn om door te krijgen wat je zelf allemaal projecteerd op de wereld om je heen (en soms ook weleens een beetje confronterend).  Maar hoe komt het toch dat we dat zoveel doen? En wáárom doen we dat?


In deze podcast aflevering gaan Helen, Bas en Raoul hier hun hersens eens flink over breken!  

Leer wat perceptie en projectie inhoudt en;

Bekijk het vanuit niet 1 maar 2 camera hoeken en luister met een verbeterde geluidskwalteit door allemaal fancy microons!


Beeld, mics, geluid, & montage: Job Fisser - De podcastengineer


21. Weg met die positieve mindset!

Tegenwoordig is er veel te doen rondom 'mindset'.

Midsetcoaches, mindsetpodcasts, mindset op televisie en andere media.

Inmiddels lijkt dit woord overal opgeplakt te worden. Maar wat betekend het nou? Wat is mindset inhoudelijk? En wat zijn realitische mindsets? Moeten ze altijd maar positief zijn? Creeeren we een mindset werkelijk altijd zelf?


In deze podcast hebben Bas, Helen en raoul het...jawel, je gelooft het nooit...over Mindset!


Ben je benieuwd wat dit heeft te maken met het dragen van een bril?

Wat een mooi alternatief is voor een positieve mindset?

En weet jij, net als ons,  ook niet waar een Moogle/Moegel/Muhgel mindset voor staat?

Luister dan deze aflevering mee met Hersenbrekers!

20. Waarom je afhaakt in een gesprek

Je kent het wel, iemand begint een verhaal en na een heleboel woorden kan je er nog steeds geen kaas van maken wat de ander nou bedoelt. Je staat je best te doen het te begrijpen maar het lukt gewoon niet. Met als gevolg dat je het niet meer kan volgen en je afhaakt. Waarom gebeurd dit nou toch?


Dit kan weleens heel goed te maken hebben met een van onze filters: Wil jij je informatie liever globaal? of specifiek? Of allebei? en in welke volgorde? (wordt wel specifiek zo). 


Bas Raoul en Helen hebben gaat het hebben over hun ervaringen met hun voorkeuren en de grappige en onhandige scenario's die dit met zich mee kan brengen.


Stel je eens voor dat je die persoon die jou nooit snapt, je nu wel zou snappen?

Enwat zou het je brengen als jij je eigen voorkeur kent?


Luister (en lach) mee met Bas, Helen en Raoul en ontdek weer een stukje van jezelf!


19. Waarom goede voornemens altijd falen

Goede voornemens; we maken ze het hele jaar door.


'Vanaf volgende week ga ik meer sporten!'

'Ik ga minder eten zodra de koelkast leeg is.'

'Ik ga niet meer over mij heen laten lopen'


Vol energie begin je er aan om na even doodleuk weer te vervallen in je oude gedrag.


Misschien herken je wel van dit soort voornemens.En na een jaarwisseling worden er ook vaak goede voornemens gemaakt die na een week al aan de kant gezet zijn.


Helen en Raoul hebben het in deze podcast over de vraag der vragen zo in het nieuwe jaar: Waarom falen die goede voornemens altijd? En wat is er zo anders aan voornemens die WEL lukken?

We bespreken wat je deze keer anders kan doen zodat je later terug kunt kijken op positieve verandering.


Het mooie: Je kunt dit gelijk toepassen en 2021 betekenisvol beginnen en ervaren.๐Ÿ’ฅ


Luister aflevering 19 nu via Spotify, iTunes of Google Podcasts of bekijk het lekker hier!


We wensen jullie een jaar vol liefde en groei๐ŸŒฑ๐Ÿ’š Helen, Bas en Raoul van Hersenbrekers!

18. Match-Mismatch

Ben je een Matcher of een Mismatcher?

En wat is dat dan precies? Zijn ze allebei belangrijk? Ja!


En in deze podcast leggen Bas en Raoul van Hersenbrekers het je uit!


Misschien ken je wel dat je zo lekker in allerlei mogelijkheden aan het denken bent en daar lekker enthousiast over bent. En dat er dan iemand allemaal kritische vragen gaat stellen? Of juist andersom, dat er iemand steeds maar heel enthousiast is over dingen zonder even kritisch naar dingen te kijken?


Luister wel of niet mee met podcast 18 van Hersenbrekers en ontdek wel of niet of jij een Matcher of een Mismatcher bent.

En wat je er wel of niet mee kan doen.

17. leer van je lockdown

Op het moment van opnemen is het is nog niet helemaal 100% duidelijk, maar een nieuwe lockdown zit toch echt in de pijpleiding.


En omdat wij o zo goed snappen wat dit met je kan doen hebben Bas en Raoul, nu het zeker nog kan, nog even snel een podcast opgenomen.

Met daarom onze beste tips om deze lockdown beter te maken dan de vorige!  


Luister en kijk mee met Raoul en Bas en ''leer van je lockdown''!

16. Waar je wél invloed op hebt 

Druk maken over het klimaat, over dingen waar je tegenop ziet, het gedrag van je ouders of werkgever , je achtergrond, dingen uit het verleden waar je spijt van hebt.


Er zijn ZO veel dingen waar je bij betrokken bent geraakt en nog bent, maar geen invloed op hebt. En toch blijven we er vaak zo mee bezig, dat het onze gedachten blijft vullen.


Misschien ken je jij dat ook wel; Dat je aandacht steeds uitgaat naar dat wat er mis is. Met uitstelgedrag, machteloosheid en sombere gevoelens als gevolg. En natuurlijk hebben wij dat ook weleens!

Helen maakt zich druk over hoe ze nu kerst gaat vieren, Raoul liep tegen een energiegebrek aan tijdens de lockdown en Bas maakte zich druk over het leed in de wereld.


En als jij dit ook weleens doet, dan heb je geluk! Want in deze podcast van Hersenbrekers hebben Helen, Bas en Raoul het precies over dit onderwerp! (wat een toeval hé?)


Waar hebben we invloed op en waar niet? En hoe laat je los waar je geen invloed op hebt? En hoe kom je er eigenlijk achter waar je precies invloed op hebt?


Luister mee naar persoonlijke verhalen van Helen, Bas en Raoul en hoe zij omgaan met situaties waar je geen invloed op hebt. En leer hoe jij meer het gevoel van invloed kan hebben en weer lekker vooruit kan!

15. Gelukkig in jouw werk zijn

Futloos naar je werk of juist als je thuis komt? Op zoek naar ander werk maar je weet niet wat? Ongemotiveerd aan je werk?


Wil je verandering aanbrengen maar hoe dan?


Misschien herken jij dit ook wel!


Wij krijgen vaak te horen van mensen dat ze heel goed weten wat ze niet willen, maar niet wat ze wel willen. En trouwens... Wie gaat mij NU aannemen? Of wie gaat MIJ nou aannemen?


In deze podcast hebben Bas en Raoul het over gelukkiger worden in je werk.

En ze geven jou een hele handige tool die jou kan helpen om beter en gerichter te zoeken naar een nieuwe baan, maar ook om specifieker dingen aan te kunnen pakken om je huidige werk leuker te maken.


En we helpen je daar nog extra bij omdat je er ook nog eens een werkblad bij krijgt!


En ja, dit is de eerste podcast van Hersenbrekers die in zijn geheel is gefilmd dus laat ons vooral weten wat je er van vindt :D


Met hartelijke groei in je werk!


14. je eigen weg bepalen      

Je kent vast wel zo iemand die de hele tijd zit te zaniken over alles wat er mis is en wat mensen verkeerd doen.

Of iemand die zich maar een beetje laat meevoeren door het leven en er niet echt iets gebeurd.

En dan heb je ook nog van die mensen die dan juist heel relaxed door het leven lijken te tuffen, en lekker van alles voor elkaar krijgen zonder al te veel moeite.


Welke manier zou jou het gelukkigst maken en het meeste succes brengen?

In deze podcast leggen wij je 4 types uit die je in het leven kunt herkennen en waar jij zelf tussen kunt gaan kiezen om zelf de regie in handen te krijgen. Zodat jij echt lekker in het leven kan staan zoals jij dat wilt.


Ook is er leuk nieuws en kun je iets winnen!

En Oja er is ook iets met een bus. Luister de podcast hier of op Spotify en download het model wat wij speciaal voor deze podcast gemaakt hebben bij de knop hieronder!

13. Leuker doelen halen    

Dit herken je vast wel;


je bent op zoek naar de ideale baan. Of misschien ben je hard aan het werk zodat je straks dat ene geweldige huis kunt kopen, helemaal zoals jij dat voor ogen hebt. Of wat dacht je van die mooie auto die je wel voor de deur zou willen hebben?


Gefocust op wat we willen zien we vaak niet meer wat er nog meer te halen en bereiken is. Of op welke manieren we dezelfde doelen ook kunnen bereiken.


Daarom gaan Bas en Raoul het in deze podcast hebben over de grotere doelen in het leven en hoe je eerder kunt bereiken waar je werkelijk naar op zoek bent.


Dus neem even een momentje voor jezelf, neem een bakkie thee of koffie, zet de podcast aan en leer hoe jij ook van een 'bestemmingsdoel' naar een 'stemmingsdoel' kunt gaan


12. Lekker Slapen 
Met: Helen Verwaart  

Je kent het wel , je bent moe, je gaat naar bed en dan begint je hoofd ineens overuren te maken. En dan precies als je morgen iets belangrijks hebt. Of dat je op een gegeven moment maar gewoon niet meer naar bed gaat of het lekker uitstelt terwijl je weet dat het niets helpt.


In deze podcast hebben Bas en Raoul het over slapen en die gedachten die maar niet lijken te stoppen als je wil slapen!En ook: wat kun je er aan doen!


De mooiste tips en tricks op een rijtje en we zetten zelfs de warme, diepgevooisde stem van Raoul in om jou een betere nachtrust te geven.


En dat doen ze samen met hun eerste gast(in); collega coach en trainer Helen Verwaart!


Slaap lekker!

11. Stress                       

Misschien ken jij dat wel?

Zo'n taak die maar niet af komt en dat je steeds maar harder blijft ploeteren om het af te krijgen, ook al weet je dat het niet goed voor je is? Of dat je compleet vastloopt omdat je veel te veel op je af krijgt? Of juist steeds vervelende dingen uitstelt?


Bas stelt zijn administratie regelmatig lekker uit, Raoul krijgt veel te veel op zich af in Vegas en er is ook een Sabeltandtijger bij?! Waar zou deze podcast over gaan?


Bas en Raoul gaan het hebben over stress en de Freeze/Fight/Flight response!


Dus of je nou soms je hakken of je kop in het zand steekt, deze podcast is voor iedereen die achteraf weleens denkt: 'waarom deed ik dat nou?'


Hersenbrekers Bas en Raoul & Helen!


10. Hoe vul jij je Denk-Tank                 

Futloos na een feestje of juist lekker opgeladen?

Krijg je weleens de vraag of je het wel gezellig vind?  

Of de vraag of je even rustiger wil doen?  


Dit kan alles te maken hebben met de manier waarop jij je accu oplaad!  

Welke broodje-aap verhalen ken jij over Introverte en Extraverte mensen?


Kijk of jij je herkend in de eigenschappenen ontdek samen met de Hersenbrekers of jij Intro, Extra of misschien wel Ambivert bent!

9. Focus                        

Afgeleid, uitstelgedrag, je ei niet kwijt kunnen of juist gejaagd, te snel of geïrriteerd? Focus dan even op deze podcast!


‘Vroeger in de klas was ik druk aan het luisteren naar de uitleg, terwijl ik ondertussen met mijn pen aan het spelen was, zat te bewegen of iets tekende. Ineens riep mijn leraar mij tot de orde, maar… ik was toch gewoon aan het opletten?’


Misschien heb jij juist wel last van mensen die aan het rommelen zijn tijdens een uitleg? Loop je rondjes tijdens het bellen of ben je steeds maar bezig om afleiding te vermijden?


Hoe werkt focus nou eigenlijk en hoe kunnen we er meer invloed op krijgen?


In deze podcast-aflevering van Hersenbrekers, hebben wij het dus over ‘FOCUS’.


Doe de oefening mee en zet letterlijk een dikke streep door allerlei afleidende factoren!


8. De tijd van je leven                 

De een komt steeds te laat en de ander ergert zich er kapot aan. Sommige mensen presteren het om altijd alles op orde te hebben en ook eens op tijd te zijn.

Hoe komt het toch dat het de een zo makkelijk af lijkt te gaan en de ander met moeite zich aan een afgesproken tijd kan houden?


Er zijn 2 typen mensen als het gaat over hoe we met tijd om gaan! Benieuwd naar welk type jij bent?

Luister dan naar de zoetgevooisde stemmen van Bas en Raoul in deze nieuwe podcast;


En oja! We hebben ook nog een toffe, korte oefening op de site gezet waar je na het luisteren van de podcast echt kunt achterhalen wat jouw werkelijke voorkeur is qua tijd. Leer je weer eens wat over jezelf:)

7. Keuzes                   

keuzestress? Keuzemoe?  

We krijgen doorgaans heel wat keuzes voor onze kiezen: Kiezen welke sokken je aantrekt, met welke pen je schrijft, wel of niet op stap vanavond, ga ik het nu doen, of morgen? En dan hebben we het nog niet eens over grote keuzes.

Het leven zit vol met bewuste en onbewuste keuzes.  Er valt immers heel wat te kiezen! 
 
Maar hoe maak je nou eigenlijk een keuze? En wist je dat we een keuzelimiet hebben? In deze aflevering van Hersenbrekers een hele berg keuzes én je hoe zo'n keuze waar je als een berg tegenop ziet, makkelijker kunt bewandelen. 

Luister mee én misschien ga jij ook wel makkelijker keuzes maken!


6. de KLIK                   

Soms heb je opeens een klik met iemand die je niet eens echt kent.En soms juist totaal niet. 


Wat maakt het verschil en hoe kun je invloed uitoefenen op deze klik? Zodat jij en je gesprekspartner zich beter in een gesprek kunnen ontspannen.


De hersenbrekers leggen het je uit In onze nieuwe podcast.

Luister, experimenteer mee, en creëer zelf eens een KLIK. 


Klik op play voor de KLIK

5. Ontdek jouw drijfveren

Niet op je plek op je werk, niet de juiste opleiding, emmertje snel vol en batterij snel leeg.


Wat voor jou belangrijk is, is dat voor een ander misschien niet. Toch ontlenen wij veel zelfwaarde aan het voldoen aan onze waarden. En het bepaald ook voor een groot deel hoe onze filters werken.


Hoe dit in zijn werk gaat? Hersenbrekers leggen het je uit!


En om jou op weg te helpen met jouw waarden hebben wij speciaal voor jou een waardenonderzoek die je gewoon in je mailbox kunt krijgen! 


Luister mee en leer je bewuster te worden van je waarden, zodat je er meer mee kunt gaan doen. En wie weet wat daar voor mooie dingen uit kunnen komen!


4. Self-fulfilling prophecy

Waarom wordt datgene waar je van overtuigd bent toch steeds weer bevestigd? 


En wat is dat toch dat we soms geen andere mogelijkheden meer zien? En hoe komt het toch dat sommige mensen alles lijken te kunnen?


In deze nieuwe podcast van Hersenbrekers leggen wij het je uit.


Luister mee, en leer bewust te worden van jouw helpende en niet-helpende gedachten.  Misschien kun jij wel een verandering aanbrengen in hoe je naar de wereld en naar jezelf kijkt.

3.Invloed op jouw stemming

Kan jij weleens een betere stemming gebruiken? 


En wat heeft je lichaamshouding daar nou weer mee te maken?


Bas en Raoul leggen het je uit in hun nieuwste podcast. Met herkenbare voorbeelden, leuke oefeningen en een interessant experiment kan jij zomaar meer invloed krijgen op jouw stemming!

 

2. Hoe filter jij informatie?

Ooit weleens afgevraagd waarom jij bepaalde dingen niet ziet en anderen wel? Of waarom sommige zaken soms harder lijken binnen te komen dan nodig? In deze podcast gaan Bas en Raoul onderzoeken hoe wij informatie van buitenaf verwerken en welke filters wij daarvoor gebruiken.

1. Het belang van fouten

In deze eerste podcast ontdekken wij hoe het is om te leren en fouten te maken. Dit ondervinden we aan de levende lijven in onze eerste podcast. Kan jij ontdekken hoe wij leren en welke fouten wij maken tijdens onze eerste podcast?
Wij hebben al veel geleerd over podcasts maken. Wil jij ook leren hoe jij nou precies leert? Waarom je soms afhaakt? Waardoor dingen nog niet gelijk zo soepel loopt? Luister dan nu de podcast 'Het belang van fouten'